Kattoturvatuotteet eri kattorakenteille kaikenlaisiin tilanteisiin

Julkaistu 11/2023

Ennen talvea on hyvä hetki suunnata katse katolle ja varmistaa, että taloyhtiön putoamissuojaus vastaa määräyksiä.

Katoilla tehdään monenlaisia huoltotöitä. Esimerkiksi kerrostalojen katoilla olevia kattokaivojen sihtejä pitää puhdistaa säännöllisesti. Siellä sijaitsee muutenkin säännöllisiä huoltotoimenpiteitä edellyttävää tekniikkaa. Korkealla työskentelyyn liittyy kuitenkin aina putoamisvaara. Talven tullen lisähaastetta tuottaa lumi ja siitä johtuva heikko näkyvyys. Lumimassa saattaa lähteä katolla myös yllättäen liikkeelle ja viedä katolla liikkujan mennessään.

– Taloyhtiön eli kiinteistön omistajan vastuulla on taata kaikkien katolla työskentelevien liikkumisturvallisuus, onpa kyse sitten huoltomiehestä, nuohoojasta tai lunta pudottavasta henkilöstä, Peltitarvike Oy:n myyntipäällikkö Pauli Haapakoski toteaa.

Kestävillä, oikein mitoitetuilla ja asennetuilla kattoturvatuotteilla liikkuminen on turvallista. Peltitarvike Oy on kotimainen alan toimija ja palvellut jo vuodesta 1965. Sen jämerät kattoturvatuotteet on kehitetty kestämään pohjoisen vaativissa ja vaihtelevissa sääolosuhteissa.

Peltitarvike Pauli Haapakoski
Pauli Haapakoski hitsausrobotin edessä vieressään juuri hitsattu PITO -kattopollari.

 

Rakenteita ja kattoja on monenlaisia. Onnistuneen ratkaisun takana onkin aina hyvä suunnittelu. Asiantuntevan laitevalmistajan avulla valinta käy jouhevasti.

– Meiltä löytyvät ratkaisut kaikille kattotyypeille bitumikermikatoista aina tiili- ja teräskatteisiin. Autamme asiakasta valitsemaan kohteeseen parhaiten sopivan putoamissuojan. Se mietitään aina asiakaslähtöisesti kohteen vaatimusten mukaan, Haapakoski kertoo.

Putoamissuojausratkaisu voi koostua yksittäisistä katolla olevista kiinnityspisteistä. Se voi tarkoittaa myös kokonaista turvavaijerijärjestelmää, jolloin katolla työskentelevä pystyy yhdellä kiinnityksellä kiertämään kaikki katolla olevat kohteet. Turvavaijerin ansiosta vältytään edestakaisin kävelyltä ja työskentely käy jouhevammin.

PITOTM -kattopollareiden ja -kulkusiltojen ansiosta katolla on turvallista ja sujuvaa liikkua. Kuumasinkityt ja sisäpuolelta kondenssieristetyt PITOTM -kattopollarit ovat käytössä kestäviä ja ne täyttävät riipputelinestandardi SFS-EN 1808 ja putoamissuojain- ja kiinnityslaitestandardi SFSEN 795 asettamat vaatimukset.

PITOTM Greenline -turvavaijerijärjestelmä tarjoaa ratkaisuja putoamissuojaukseen sekä loiville että jyrkille katoille. Se voidaan asentaa PITOTM -kattopollareiden tai -kiinnityspisteiden väliin, jolloin luodaan koko katon laajuinen putoamissuojaus. Samalla se mahdollistaa jopa neljän henkilön samanaikaisen kiinnittymisen järjestelmään.

Monipuolisten kiinnitysmahdollisuuksien ansiosta Peltitarvikkeen kattoturvatuotteita voidaan asentaa uuden katon rakentamisen yhteydessä suoraan rakenteeseen tai jälkiasenteisena olemassa olevaan kattoon. Kattavasta valikoimasta löytyy oikea kokonaisuus joka lähtöön.

– Olemme kotimainen perheyritys ja kattokaivojen, teräksisten linjakuivatuskourujen sekä kattoturvatuotteiden markkinajohtaja. Kaikki kattoturvatuotteemme ovat pitkän tuotekehityksen tulos ja tunnetaan kestävinä ja laadukkaina ratkaisuina, Pauli Haapakoski summaa.

Onhan kattosi putoamissuojaus kunnossa? Ota yhteyttä, niin autamme suunnittelussa!

Pauli Haapakoski
Pauli Haapakoski
Myyntipäällikkö
+358 20 741 2770

myynti@peltitarvike.fi