Sailors Home

Sisäpihan sadevesijärjestelmä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva Asunto Oy Helsingin Sailors Home on historialliseen ympäristöön sijoitettu laadukas uudisrakennus. Ison asuinkerrostalon sisäpihan sadeveden poiston toteutti Peltitarvikkeen linjakuivatuskouruilla ja pihakaivoilla Rekolan Putki Oy.

Sailors home 6

Toimiva sadevesijärjestelmä ahtaalle pihalle

Katajanokan perinteikkään merimiesten talon paikalle rakennettu asuinrakennus sijaitsee arvokkaiden Jugend-talojen välissä. Sadevesiratkaisun piti olla varmasti toimiva ja visuaalisesti korkeatasoiseen ympäristöön sopiva.

Sailors Homen sisäpiha on verraten ahdas, joten hulevesien poiston suunnittelu ja toteutus vaativat tarkkuutta mitoitusten ja kaatojen suhteen. Osa linjakuivatuskouruista asennettiin pysäköintihalliin johtavan autohissin edustalle. Pihan kaadot saatiin toteutettua arkkitehdin ja LVI-suunnittelijan täydentävien suunnitelmien mukaisesti.

Rekolan Putken LVI-Projektipäällikkö Tomi Leinikalla oli aiempaa kokemusta Peltitarvikkeen käännetyn katon kaivojen asentamisesta. Tässä kohteessa tarvittuihin linjakuivatuskouruihin ja saamaansa palveluun hän oli myös tyytyväinen.

"Kohteeseen oli suunniteltu neljä pitkää linjakuivatuskourua sekä käännetyn katon kattokaivot. Peltitarvikkeen linjavesikourujen sisäiset kaadot saatiin toteutettua suunnitellusti. Lyhyt toimitusaika ja hyvä toimitusvarmuus on meille tärkeää. Saimme myös alkuperäisen suunnitelman lisäksi tarvitut käännetyn katon kaivot nopeasti paikalle."

- Tomi Leinikka, LVI-projektipäällikkö, Rekolan Putki Oy

Sailors home 5
Sailors home -vaativa sadevesijärjestelmä

Lataa referenssi