Lassi-Parkki

Pysäköintihallin sadevedenpoistoratkaisu

Lassi-Parkki Oy:n Helsingin Lassilassa sijaitseva kolmikerroksinen noin 100 auton pysäköintihalli saneerattiin vuonna 2016. Peruskorjauksen suunnittelusta vastasi Suomen Talokeskus Oy ja sen toteutti U-H Rakennus Oy. Saneerauksen yhteydessä uusittiin mm. pysäköintitilojen sadevedenpoistojärjestelmä, joka toteutettiin Peltitarvikkeen linjakuivatuskouruilla ja pihakaivoilla.

LVI-insinööri Janne Kivelä Suomen Talokeskuksesta kertoo, että Lassi-Parkki on hyvä esimerkki vanhan rakennuksen sadevedenpoistoratkaisun saneerauksesta. Sadeveden poiston suunnittelijalle haasteellista on löytää nopeasti ja helposti rakennuksen mittoihin ja sadevesiviemärien sijaintiin varmasti sopivat linjavesikourut ja kaivot.

Sadeveden poistoratkaisujen täytyy olla nopeasti saatavilla, hinnaltaan kilpailukykyisiä sekä helposti asennettavia, jotta valitut tuotteet sopivat myös tilaajalle - käytännössä yleensä kohteen rakennusurakoitsijalle.

Peltitarvikkeen tarjoama tuotetuki ja tapa valmistaa kestävät linjavesikourut ja kaivot mittojen mukaan oli Janne Kivelälle ennalta tuttua. Lassi-Parkkiin tarvittaviin ratkaisuihin hän sai parissa päivässä kohteen mittoihin räätälöidyt piirustukset tuoteluetteloineen toimivaa vedenpoistosuunnitelmaa varten.

lassi-parkki-1

"Peltitarvike pystyy hankalissakin tapauksissa mitoittamaan sadevesijärjestelmään tarvittavat tuotteet kohteeseen sopiviksi. Tarjottu tuotetuki on minulle hyödyllistä, tuotteet ovat laadultaan hyviä ja palvelua pelaa nopeasti."

- Janne Kivelä, LVI-insinööri, Suomen Talokeskus Oy

Lassi-Parkki

U-H Rakennuksen työnjohtaja Jussi Tuomisalon mukaan Lassi-Parkin sadevesijärjestelmien uusiminen sujui suunnitelmien mukaan. Kohteeseen tarvittiin linjakuivatuskouruja kahta eri tyyppiä: toisessa kourut tehtiin liikuntasaumojen alle ja toisessa ratkaisussa kourut valettiin betoniin asennusjalkojen avulla. Näin kourut pysyivät paikallaan eivätkä päässeet nousemaan valuvaiheessa.

"Suunnittelimme asennuksen yksityiskohdat yhdessä Peltitarvikkeen kanssa. Linjakuivatuskourut oli helppo asentaa ja toimitukset tapahtuivat sovitusti. Myös asiakkaamme on tyytyväinen lopputulokseen."

- Jussi Tuomisalo, Työnjohtaja, U-H Rakennus Oy

Lataa referenssi itsellesi