Linjakuivatuskouruyhteys - räätälöitävät ratkaisut

Linjakuivatuskourut - räätälöidyt CE-merkityt ratkaisut

Räätälöitävät, ruostumattomasta teräksestä valmistetut linjakuivatuskourut antavat suunnittelijalle uusia mahdollisuuksia toteuttaa toimiva sadevedenpoisto vaativiinkin kohteisiin. Käännettyjen rakenteiden, pihakansien, pihojen ja muiden pintojen vedenpoisto voidaan toteuttaa joustavasti kohteen erityispiirteet huomioiden.

 

Linjakuivatuskourut

 

“Suunnittelimme asennuksen yksityiskohdat yhdessä Peltitarvikkeen kanssa. Linjakuivatuskourut oli helppo asentaa ja toimitukset tapahtuivat sovitusti. Myös asiakkaamme on tyytyväinen lopputulokseen.”

Työnjohtaja Jussi Tuomisalo, U-H Rakennus Oy 

avainlippu_sininen_rgb pieni

Monipuolinen pintavesikouru

Linjakuivatuskourujen pituudet, korkeudet, kaadot ja poistoyhteiden paikat ovat täysin räätälöitävissä. Kantavuusluokat A15 – C250 sekä kolme kansityyppiä soveltuvat useimpiin kohteisiin. Peltitarvikkeen eri kaivotyyppejä ja kouruja yhdistelemällä voidaan toteuttaa lähes minkä tahansa kohteen vedenpoisto. 

Linjakuivatuskourujen käyttökohteita

Monipuolinen ja joustava linjakuivatuskoururatkaisu soveltuu esimerkiksi seuraavanlaisiin kohteisiin:

 • Torit, aukiot ja jalankulkualueet
 • Kevyen liikenteen kadut ja pyörätiet
 • Paikoitusalueet ja pysäköintihallit
 •  Asuin- ja liikekiinteistöjen piha-alueet

 Lataa Case Pyhtäänkorven pysäköintitalo


Linjakuivatuskourujen edut

Peltitarvikkeen kehittämä linjakuivatuskouru mahdollistaa sadeveden poiston suunnittelun joustavasti kohteen, eikä tuotteen ehdoilla. Räätälöitävyys sekä Suomen olosuhteisiin suunniteltu toimivuus ovat merkittäviä etuja sekä suunnittelussa, asentamisessa että käytössä.

Linjakuivatuskouru on osa Peltitarvikkeen pihojen vedenpoiston kokonaisjärjestelmää. Suunnittelijan ei tarvitse erikseen etsiä sopivia osia sieltä täältä, vaan hän saa vahvan asiantuntijatuen ja ratkaisun suunnitteluprosessinsa jokaiseen vaiheeseen.

Peltitarvikkeen ratkaisu on joustava, toimiva ja kokonaisedullinen. Suurin osa kilpailevista vesikouruista toimitetaan määrämittaisina. Siksi ne asettavat esimerkiksi korkeutensa puolesta ehtoja sille, miten koko pihan sadeveden poisto pitää suunnitella ja toteuttaa.

Linjakuivatuskourut

Linjakuivatuskourut 

Lataa Case Eteläranta 10 

Linjakuivatuskourujen ominaisuudet

Tiiviit linjakuivatuskourut valmistetaan ruostumattomasta teräksestä Suomen olosuhteissa kestäviksi. Järjestelmä on CE-merkitty ja testattu EN-1433 mukaisesti. Linjavesikourut asennetaan aina betoniin, jotta riittävät kuormituskestävyydet saavutetaan.

Maksimissaan linjakuivatuskourujen kuormitusluokka on C250 ja korkeus 30 cm. Kouruissa on suojakoteloon sijoitettu lämmitysvastus, joten kouru pysyy sulana myös talviolosuhteissa. Ritilävaihtoehtoja ovat valurauta, ruostumaton teräs ja pelti.

Linjakuivatusjärjestelmät mitoitetaan kohteen mukaan. Yksittäisen kourun pituus on enintään kuusi metriä ja tätä pidemmät linjat valmistetaan useammasta kiinnityslaipallisesta kourusta. Poistoyhteiden paikat voidaan valita vapaasti ja kaato voidaan haluttaessa toteuttaa kourun sisäisenä. Laippojen väliin asennettava epdm-tiiviste takaa täysin vesitiiviin rakenteen.

avainlippu_sininen_rgb pieni

Mitat ja kantavuus

 •     Kourujen vakioleveydet 175, 200, 250 mm
 •     Kourun korkeus 45 mm – 200 mm
 •     Yksittäisen kourun pituus max 6 m – pidemmät valmistetaan kiinnityslaipoin
 •     Kantavuusluokat A15 – C250

Kansivaihtoehdot

 •      Rst-tasokansi, A15
 •      Rst-ritilä, B125 – C250
 •      Valurautakansi, C250

Rakenne

Linjakuivatuskourut toimitetaan suunnitelman mukaan tasapohjaisina tai varustettuna sisäisellä kaadolla, esimerkiksi 0,5 % (5 mm/m). Kourulinja voi sisältää eripituisia kouruja eri kaatokulmilla.

Linjakuivatuskourujen sisällä olevaan suojakoteloon sijoitettu lämmitysvastus pitää kourun sulana myös talvella.

Poistoputki voidaan sijoittaa kourun pohjaan, päätyyn tai kylkeen. Poistoputken halkaisijaksi valitaan sadevesiviemärin kanssa yhteensopiva koko.

Lisävarusteet

Linjakuivatuskouru integroituu Suomen kestävimpään huleveden poiston kokonaisuuteen, johon kuuluu mm. valutartunnat, asennusjalat, lämmitysvastus suojakoteloinnilla sekä tarvittavat piha- tai kattokaivot.

 

Ota yhteyttä!

Linjakuivatuskouru sadeveden poistoon - Peltitarvike

Linjakuivatuskourujen kannet ja kuormitusluokat

VAKIOKANNET / LEVEYS KANSI A15 B125 C250
125 RST-tasokansi x    
  RST-ritilä   x
150 Valurauta     x
  RST-tasokansi x    
200  RST-ritilä   x  
  Valurauta     x

Katso myös muut tuoteryhmät ja palvelut:

SADEVESIJÄRJESTELMÄT

Hanki kaikki tarvittava tehokkaasti yhdestä paikasta: kestävät kattokaivot, sihtirakenteet, linjakuivatuskourut, pihakaivot ja vesikattotarvikkeet.

Lue lisää

KATTOTURVA

Varmista katon kuin katon turvallisuus Pito-kattoturvatuotteilla: jämerät kulkusillat, kattopollarit, laitejalustat sekä turvavaijerijärjestelmä.

Lue lisää

MUUT PALVELUT JA TUOTTEET

Kunnon työkalut vedeneristys- ja katonkunnostustöihin: suurtehopolttimet, bitumikeittimet ja muut koneet ja erikoistyökalut.

 

Lue lisää