Sailors Home

Sisäpihan hulevesijärjestelmä

Helsingin Katajanokalla sijaitseva Asunto Oy Helsingin Sailors Home on historialliseen ympäristöön sijoitettu laadukas uudisrakennus. Ison asuinkerrostalon sisäpihan hulevesijärjestelmän toteutti Peltitarvikkeen linjakuivatuskouruilla ja pihakaivoilla Rekolan Putki Oy.

Peltitarvike sisäpihan hulevesijärjestelmä

Toimiva hulevesijärjestelmä ahtaalle pihalle

Katajanokan perinteikkään merimiesten talon paikalle rakennettu asuinrakennus sijaitsee arvokkaiden Jugend-talojen välissä. Hulevedenpoistoratkaisun piti olla varmasti toimiva ja visuaalisesti korkeatasoiseen ympäristöön sopiva.

Sailors Homen sisäpiha on verraten ahdas, joten hulevesijärjestelmän suunnittelu ja toteutus vaativat tarkkuutta mitoitusten ja kaatojen suhteen. Osa linjakuivatuskouruista asennettiin pysäköintihalliin johtavan autohissin edustalle. Pihan kaadot saatiin toteutettua arkkitehdin ja LVI-suunnittelijan täydentävien suunnitelmien mukaisesti.

Rekolan Putken LVI-projektipäällikkö Tomi Leinikalla oli aiempaa kokemusta Peltitarvikkeen käännetyn katon kaivojen asentamisesta. Tässä kohteessa tarvittuihin linjakuivatuskouruihin ja saamaansa palveluun hän oli myös tyytyväinen.

"Kohteeseen oli suunniteltu neljä pitkää linjakuivatuskourua sekä käännetyn katon kattokaivot. Peltitarvikkeen linjavesikourujen sisäiset kaadot saatiin toteutettua suunnitellusti. Lyhyt toimitusaika ja hyvä toimitusvarmuus on meille tärkeää. Saimme myös alkuperäisen suunnitelman lisäksi tarvitut käännetyn katon kaivot nopeasti paikalle."

- Tomi Leinikka, LVI-projektipäällikkö, Rekolan Putki Oy

Peltitarvike Dryline linjakuivatuskouru
Peltitarvike Dryline linjakuivatuskouru

Apua hulevedenpoiston suunnitteluun

Kokosimme piha-alueiden hulevesijärjestelmien suunnittelun tueksi linjakuivatusoppaan. Oppaasta löydät hyödyllistä tietoa vaativienkin kohteiden linjakuivatuskouru- ja kaivoratkaisujen suunnittelusta.

Lataa referenssin PDF-versio itsellesi