Suomen johtavaa palvelua sadevesijärjestelmissä ja kattoturvatuotteissa

 

Vuonna 1965 perustettu Peltitarvike on Suomen merkittävin kattokaivojen valmistaja ja markkinajohtaja. Kehitämme ja valmistamme ohutlevytuotteita rakennus-, lvi- sekä vedeneristysalan tarpeisiin ja tarjoamme metalliteollisuuden laserleikkaus- ja alihankintapalveluja. Peltitarvike Oy on Kattoliitto Ry:n aktiivinen jäsen. 

Toimintamme kulmakiviä ovat

  • asiakaslähtöinen tuotekehitys

  • räätälöitävät tuotteet

  • korkea tekninen laatu

  • asiantunteva tuotetuki ja asiakaspalvelu

  • Nopeat toimitukset


Peltitarvike työllistää vakituisesti 30 henkilöä, joista muutama on ennättänyt kulkea mukanamme koko matkan vuodesta 1965.

Yrityksessä yhdistyvät nuorekkuus ja kokemus parhaalla mahdollisella tavalla. Lue minkälaista Peltitarvikkeella työskentely on!

Peltitarvike

Peltitarvikkeen tarina

Peltitarvikkeen tarina alkaa vuodesta 1965. Yrityksen toinen perustajajäsen Seppo Toropainen muutti Helsinkiin vuoden 1963 syksyllä. Hän työskenteli metallialalla konepajan ohutlevyosastolla. Toropaisen ja hänen työparinsa mielissä kyti kuitenkin idea siitä, miten liiketoimintaa tulisi johtaa ja toteuttaa. Helmikuussa 1965 päätös tehtiin ja Toropainen irtisanoutui päättäen työllistää itse itsensä.

Avoin yhtiö kantoi alusta asti nimeä Peltitarvike, joka kuvasi yrityksen tuotevalikoimaa. Alussa suurin asiakas oli entinen työnantaja Levyputki Oy, joka oli yhtiön laajentuessakin merkittävä asiakas useita vuosia.

 

Vedeneristysalan tuotteilla kasvuun

Alussa tuotanto muodostui sadevesikouruista, syöksyputkista ja niiden asennustarvikkeista, ilmastointiputkistojen komponenteista ja osittain ilmastointiasennuksista. Suurimmat haasteet alkuvuosina olivat toimitila- ja laitehankinnat, työvoiman rekrytointi sekä tuotekehitys asiakkaiden laajentuviin tarpeisiin. Tuotekehityksessä suunnittelu ja testaus toteutettiin yhtiössä, näin osaaminen kehittyi ja säilyi yhtiön hallinnassa.

Peltitarvike

 

Merkittävin kehitysaskel muodostui vedeneristysalan tuotteiden kehityksestä, jotka oli suunnattu rakennusliikkeiden ja tasakattourakoitsijoiden sektorille. Bituminsulatus ja käsittelykalusto sekä muut vedeneristysalan tarvikkeet olivat pääroolissa yrityksen kasvussa.

Finnairille toimittavaksi osakeyhtiöksi

70-luvun alussa yhtiömuoto muuttui osakeyhtiöksi ja tuotemaailmaan astuivat mukaan lentokoneteollisuudella tehdyt tuotteet. Peltitarvike kehitti mm. Finnairin catering -alan tarpeisiin käsittely- ja kuljetuskalustoa ja lentokoneiden pienosia. Nämä tuotesektorit asettivat tuotannolle ja suunnittelulle erittäin kovat laatukriteerit, josta yhtiön laadunvalvonnan kehitykselle on ollut merkittävää hyötyä.

Vuonna 1989 tehtiin edustus sopimus saksalaisen Grün Gmbh:n kattosektorin tuotteiden edustamisesta Suomessa. Tämä oli erittäin merkittävä päänavaus rakennusalan markkinoilla. 70-luvulla aloitettu alumiinisäleikkötuotanto saavutti 80-luvulla merkittävän osan liikevaihdosta.

 

Lama näkyi liikevaihdossa

Yrityksen historian vaikeimmat ajat sijoittuvat 90-luvun alun lamaan. Vuoden 1993 aikana liikevaihto putosi edellisestä tilikaudesta n. 30%. Vuonna 1992 valmistunut tehdaslaajennus näkyi osaltaan vielä kustannuksissa. Uusia asiakkaita lähdettiin etsimään entistä tehokkaammin markkinoista.

Vuoden 1994 aikana toiminta kääntyi kasvuun telakkateollisuudelle kehitettyjen tuotteiden kuten erikoissäleiköiden avulla. Kuitenkin koko notkahduksen ajan ja sen jälkeen koko henkilökunta pystyttiin pitämään työllistettynä.

Tästä eteenpäin kasvu jatkui niin voimakkaana että vuosituhannen vaihteessa ryhdyttiin rakentamaan uutta tehdasta Tuusulaan, jonne alumiinituotantoon erikoistunut tytäryhtiö Alupro Oy muutti 2004 alkupuolella.

 

Peltitarvikkeella vahva markkina-asema

Peltitarvikkeen nykyinen markkina-asema on vahva omilla tuotealueillaan. Yhtiön strategia on alusta lähtien ja edelleen pohjautunut asiakaslähtöiseen tuotekehitykseen. Yrityksen toiminta perustuu ydinajatukseen kokonaisvaltaisesta laadukkaasta yhteistyöstä. Käytännössä tämä tarkoittaa, että otamme konsultointivastuun, takaavamme korkean teknisen laadun ja annamme tuotteillemme 2-10 vuoden takuun tuoteryhmästä riippuen. Eräs tärkeimmistä laadukkaan toiminnan osa-alueista on tinkimättömän toimitusajan noudattaminen asiakkaan tarpeeseen sovitettuna. Toimintamalli on luonut asiakassuhteet, jotka pisimmillään jatkuvat 70-luvun alkupuolelta eteenpäin.

Yhtiön sisällä tärkeimmät osa-alueet ovat henkilöstön koulutus ja hyvinvointi, tuotekehitykseen panostaminen ja tuotantomenetelmien kehitys siten, että voidaan luoda uusia asiakassuhteita laajemmalle tuotepohjalle.

Katso perustaja Seppo Toropaisen blogi!

  Lue Seppo Toropaisen blogi tästä

Katso myös muut tuoteryhmät ja palvelut 

SADEVESIJÄRJESTELMÄT

Hanki kaikki tarvittava tehokkaasti yhdestä paikasta: kestävät kattokaivot, sihtirakenteet, linjakuivatuskourut, pihakaivot ja vesikattotarvikkeet.

KATTOTURVA

Varmista katon kuin katon turvallisuus Pito-kattoturvatuotteilla: jämerät kulkusillat, kattopollarit, laitejalustat sekä turvavaijerijärjestelmä.

MUUT PALVELUT JA TUOTTEET

Kunnon työkalut vedeneristys- ja katonkunnostustöihin: suurtehopolttimet, bitumikeittimet ja muut koneet ja erikoistyökalut.