Tays keskussairaala

Pihan sadevedenpoistojärjestelmä

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) alueelle rakennetaan kolmea uudisrakennusta ja maanalaista pysäköintihallia. Hankkeen pääurakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy. Rakennukset otettiin käyttöön vaiheittain vuosien 2018-2020 aikana. Suuren sairaalan etupihan sisäänkäyntien sadevedenpoiston toteutti Hämeen Viherrakennus Oy Peltitarvikkeen linjakuivatuskourujen avulla.

Toimiva sadevesien poistoratkaisu

Mittavan rakennushankkeen toteutuksessa valittujen rakennustuotteiden pitää toimia – ja niiden toimitusten täytyy tapahtua täsmällisesti. Mittatarkat tuotteet helpottavat ja nopeuttavat sekä suunnittelijan että asentajien työtä.

Sairaalan sisäänkäynnin turvallisuudesta ei voi tinkiä. Siksi Tays keskussairaalan sisääntulon yhteyteen asennettiin loppuvuodesta 2017 kohteeseen helposti räätälöitävät DryLine linjakuivatuskourut. Projekti-insinööri Antti Rytilahti Hämeen Viherrakennus Oy:stä kertoo, että näin varmistettiin tyylikäs ja varmasti toimiva sade- ja hulevesien poisto. Linjakuivatuskourut asennettiin kolmessa vaiheessa, ja toimitukset tapahtuivat sovitusti.

"Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tutustuin Peltitarvikkeen ratkaisuihin ja palveluihin. Kaikki sujui kivuttomasti – suosittelen!"

- Antti Rytilahti, Projekti-insinööri, Hämeen Viherrakennus Oy

Linjakuivatuskourun ominaisuudet ratkaisivat

Sadevesiratkaisun toimivuus oli tilaajalle erityisen tärkeää. Siksi tilaaja edellytti, että kohteeseen asennettiin Peltitarvikkeen DryLine linjakuivatuskourut. Kourujen sisäänrakennettu kaato varmistaa veden virtauksen. Lämmitysvastukset puolestaan huolehtivat, että kourut pysyvät sulana ja toimivina säällä kuin säällä.

Peltitarvike toimitti kohteeseen 83 m pitkän yhtenäisen linjakuivatuskourun asennusjalkoineen, sisältäen neljä lietelaatikkoa, paineläpiviennit sekä suojakotelot lämmitysvastuksille. Kouruyksiköiden pituudet optimoitiin käsittelyn ja asennuksen helppoutta ajatellen. Noin kuuden metrin pituiset yksiköt ovat helppoja kuljettaa, ja niiden etuna on myös pienempi määrä liitoskohtia.

Kourun leveys 175 mm

Kouruissa sisäinen kaato h = 100-210 mm

Valurautaritilät 500x125 mm C250 (25 tn)

4 kpl 400 mm syviä lietelaatikoita

Paineläpiviennit ja suojakotelot lämmitysvastuksille

Tays kouru-1-1

Apua sadevedenpoiston suunnitteluun

Kokosimme pihojen sadevedenpoiston suunnittelun tueksi LVI-suunnittelijan oppaan. Oppaasta löydät parhaat vinkit pihojen onnistuneeseen sade- ja hulevedenpoistoon.