Tays kouru header.png

Tays Keskussairaalan pihan sadevesijärjestelmä, Tampere

Uuden sairaalan sisääntulon linjakuivatuskourut

Tays - Peltitarvike linjakuivatuskouru

Tampereen yliopistollisen sairaalan (Tays) alueelle rakennetaan kolmea uudisrakennusta ja maanalaista pysäköintihallia. Hankkeen pääurakoitsijana toimii SRV Rakennus Oy. Rakennukset otetaan käyttöön vaiheittain vuosien 2018-2020 aikana. Suuren sairaalan etupihan sisäänkäyntien sadevedenpoiston toteutti Hämeen Viherrakennus Oy Peltitarvikkeen linjakuivatuskourujen avulla.

 

Toimiva sadevesien poistoratkaisu


Mittavan rakennushankkeen toteutuksessa valittujen rakennustuotteiden pitää toimia – ja niiden toimitusten täytyy tapahtua täsmällisesti. Mittatarkat tuotteet helpottavat ja nopeuttavat sekä suunnittelijan että asentajien työtä.


Sairaalan sisäänkäynnin turvallisuudesta ei voi tinkiä. Siksi Tays Keskussairaalan sisääntulon yhteyteen asennettiin loppuvuodesta 2017 räätälöitävät linjakuivatuskourut. Projekti-insinööri Antti Rytilahti Hämeen Viherrakennus Oy:stä kertoo, että näin varmistettiin tyylikäs ja varmasti toimiva sade- ja hulevesien poisto. Linjakuivatuskourut asennettiin kolmessa vaiheessa, ja toimitukset tapahtuivat sovitusti.

 


Tämä oli ensimmäinen kerta, kun tutustuin Peltitarvikkeen ratkaisuihin ja palveluihin. Kaikki sujui kivuttomasti – suosittelen! 

 

Projekti-insinööri Antti Rytilahti, Hämeen Viherrakennus Oy


Linjakuivatuskourun ominaisuudet ratkaisivat


Sadevesiratkaisun toimivuus oli tilaajalle erityisen tärkeää. Siksi tilaaja edellytti, että kohteeseen asennettiin Peltitarvikkeen linjakuivatuskourut. Kourujen sisäänrakennettu kaato varmistaa veden virtauksen. Lämmitysvastukset puolestaan huolehtivat, että kourut pysyvät sulana ja toimivina säällä kuin säällä.
Tays linjakuivatuskouru

 

Peltitarvikkeen toimituksen sisältö:

Peltitarvike toimitti kohteeseen 83 m pitkän yhtenäisen linjakuivatuskourun asennusjalkoineen, sisältäen neljä lietelaatikkoa, paineläpiviennit sekä suojakotelot lämmitysvastuksille. Kouruyksiköiden pituudet optimoitiin käsittelyn ja asennuksen helppoutta ajatellen. Noin kuuden metrin pituiset yksiköt ovat helppoja kuljettaa, ja niiden etuna on myös pienempi määrä liitoskohtia.
  • Kourun leveys 175 mm
  • Kouruissa sisäinen kaato h = 100-210 mm
  • Valurautaritilät 500x125 mm C250 (25 tn)
  • 4 kpl 400 mm syviä lietelaatikoita
  • Paineläpiviennit ja suojakotelot lämmitysvastuksille

Katso myös muut tuoteryhmät ja palvelut:

SADEVESIJÄRJESTELMÄT

Hanki kaikki tarvittava tehokkaasti yhdestä paikasta: kestävät kattokaivot, sihtirakenteet, linjakuivatuskourut, pihakaivot ja vesikattotarvikkeet.

Lue lisää

KATTOTURVA

Varmista katon kuin katon turvallisuus Pito-kattoturvatuotteilla: jämerät kulkusillat, kattopollarit, laitejalustat sekä turvavaijerijärjestelmä.

Lue lisää

MUUT PALVELUT JA TUOTTEET

Kunnon työkalut vedeneristys- ja katonkunnostustöihin: suurtehopolttimet, bitumikeittimet ja muut koneet ja erikoistyökalut.

 

Lue lisää