Ratkaisu tehokkaaseen sadevedenpoistoon: räätälöidyt linjakuivatuskourut

2 Minute Read
Posted by Peltitarvike on 11.6.2020 13:15:33

Voi olla, että huoltomiesten perinteinen talvivitsaus – lumityöt – ovat kohta menneen ajan murhe. Vähälumisina talvina haasteeksi muodostuu kuitenkin sadevesien tehokas poistaminen.

 

Viihtyisäkin piha-alue muuttuu käyttökelvottomaksi, mikäli hulevedenpoistoa ei ole hoidettu asianmukaisesti. Pahimmillaan tiet tulvivat ja parkkipaikat lilluvat veden vallassa. Pihatiet joudutaan kiertämään sen sijaan, että ne johdattaisivat kulkijan kuivin jaloin kohteeseen. Vilkkaasti liikennöidyillä alueilla nopea ja tehokas pintavesien kuivatus on turvallisuudenkin kannalta välttämätöntä.

Linjakuivatus on helppo ja kustannustehokas keino pintavesien poistoon. Etenkin asfaltoiduilta ja muilta päällystetyiltä alueilta hulevedet tulee johdattaa hallitusti kaivoihin tai kouruihin, jotta vesi ei lammikoidu.

Huolellisesti suunniteltu linjakuivatus suojaa teitä ja rakennuksia veden aiheuttamilta vahingoilta ja varmistaa kulkuväylien, puistojen ja pihojen sekä paikoitustalojen ja pysäköintialueiden toimivuuden ja kestävyyden.

 

Tehokas ratkaisu edellyttää hyvää vedensiirtokykyä, nopeaa asennusta ja materiaalien pitkäikäisyyttä

 

Hulevedenpoistojärjestelmiä on olemassa erilaisia eri tarpeisiin. Valmiit linjakuivatusratkaisut eivät aina ole tehokkaita, sillä vähänkin haastavammissa kohteissa niiden asentaminen saattaa tulla yllättävän työlääksi ja vaatia mittaviakin muutos- ja ylläpitotöitä. Toimivan ratkaisun suunnittelu ja toteuttaminen helpottuu huomattavasti, kun sadevesijärjestelmän osat ovat oikeankokoisia ja sopivat täsmällisesti toisiinsa.

Peltitarvike räätälöi linjakuivatusratkaisut aina kohteen mukaisesti. Kotimaisena käsityönä valmistetut linjakuivatuskourut ja pihakaivot toteutetaan mittatarkasti laadukkaasta ruostumattomasta teräksestä. Tuotteet vastaavat suomalaisiin sääolosuhteisiin kaikkine haasteineen.

Kun linjakuivatuskouru valitaan oikein, varmistetaan ratkaisun toimivuus eli hyvä vedensiirtokyky ja nopea asennus, sekä järjestelmän kestävyys ja helppohuoltoisuus.

 

Kerralla oikein tehtynä säästät aikaa ja kustannuksia pitkässä juoksussa

 

Koska tarjolla on paljon erilaisia pintavesienpoistojärjestelmiä, vaihtoehtojen hakeminen ja vertaileminen voi olla työlästä. Yleinen viisaus pätee tässäkin: halvin ratkaisu ei aina ole kokonaiskustannuksiltaan järkevin, tehokkain tai toimivin.

Tarkat tiedot tuotteista ja räätälöintimahdollisuuksista helpottavat valintaa, mutta asiantuntevat neuvot ja henkilökohtainen palvelu ovat ne, mitkä lopulta auttavat asiakkaitamme säästämään aikaa ja välttymään virhekustannuksilta.

Peltitarvikkeen tuotekehitys valmistaa standardien mukaiset, räätälöidyt sadevesijärjestelmät luotettavasti niin julkisiin kuin yksityisiin kohteisiin: aukioille, jalankulkualueille, kevyenliikenteenväylille, paikoitusalueille sekä asuin- ja liikekiinteistöjen pihoille. Sekä kiinteistöjen omistajat että niiden käyttäjät arvostavat tehokkaasti toimivaa ja ulkoasultaan huoliteltua ratkaisua, joka kestää aikaa ja kulutusta.   

 

Lataa ja lue lisää LVI-suunnittelijan oppaasta:

Lataa Opas