Peltitarvike 50 vuotta: Yrityksen perustajan terveiset

2 Minute Read
Posted by Seppo Toropainen on 26.1.2015 14:00:00

50 vuotta on kunnioitettava luku yritykselle ja matkan varrelle on mahtunut paljon hienoja hetkiä, vaikkei kyse ole ollutkaan ruusuilla tanssimisesta. Yrityksen tulevaisuus näyttää kehittyvän positiiviseen suuntaan markkinoiden epävarmuudesta huolimatta ja Peltitarvikkeella on yhä vahva markkina-asema perinteisillä tuotealueilla, josta kaikki alunperin lähti liikkeelle.

Tarina alkaa

Muutin Helsinkiin 1963 syksyllä työskentelmään konepajalle. Näkemyserot työnantajan kanssa johtivat irtisanoutumiseen vuonna 1965 ja piti miettiä miten jatkaa. Oli työllistettävä itsensä, joten perustimme työparini kanssa avoimen yhtiön Peltitarvikkeen. Näissä merkeissä lähti liikkeelle Peltitarvikkeen tarina.

Ammattilaiset takaavat menestyksen

Kokonaisvaltaisen laadun tarjoaminen asiakkaalle on aina ollut minulle tärkeää ja tämä on näkynyt ja näkyy yhä vahvasti Peltitarvikkeen toiminnassa. Monet asiakkaat ovat pysyneet mukana 70-luvulta tähän päivään saakka mikä osaltaan kertoo meidän myös onnistuneen tavoitteessamme.

Yksi haasteellisimmista ajoista oli 90-luvun lama, jolloin liikevaihto putosi 90-luvun alussa 30 %. Halusimme pitää kaikki työntekijämme myös näinä aikoina ja tässä onnistuimmekin. Pitkäjänteisen ja tehokkaan työskentelyn ansiosta saimme liikevaihdon taas kasvuun. Tämän notkahduksen jälkeen kasvu on jatkunut voimakkaana.

 

seppo-pyöreä

"Kokonaisvaltaisen laadun tarjoaminen asiakkaalle on aina ollut minulle tärkeää ja tämä on näkynyt ja näkyy yhä vahvasti Peltitarvikkeen toiminnassa"

-Seppo Toropainen, perustaja 

 

 

Kaiken takana ammattitaito

Katsoessani taaksepäin Peltitarvikkeen 50 vuoden elinkaarta voin rauhallisin mielin jatkaa eläkepäiviäni. Yhtiö on selvinnyt vaikeidenkin aikojen yli henkilökunnan vahvalla ammattitaidolla. Osaamisesta on muodostunut asiakkaiden luottamus yhtiön toimintaan, joka antaa erinomaiset mahdollisuudet myös tuleville vuosille. Uskon yrityksen menestykseen myös seuraavalle 50 v kaudelle.

 


 

50-vuoden kunniaksi haastattelemme keskeisiä Peltitarvikkeen työntekijöitä henkilöhaastattelusarjassamme. Tutustu vuoden 2015 ensimmäiseen haastatteluun - Helga Pitkäseen.

 

Minkälaisia ihmisiä taustalla? Lue henkilöhaastattelumme