Kesä hoi, Peltitarvike vesilinjalla!

2 Minute Read
Posted by Tero Bärlund on 18.6.2015 10:18:05
Peltitarvike-kesa-sateet

 

Kesä ja katto

Kesä antaa edelleen odotuttaa itseään. Arktinen keli ja runsaina pitoisuuksina esiintynyt divetymonoksidi* on kurittanut grillaajia ja terasseille kärkkyviä. Vaikka kyseinen aine tekee välillä ihmiselon sietämättömäksi ja on haitallista myös rakennuksille, ei sitä ilmankaan tule toimeen.

 Ja siitä me Peltitarvikkeella oikeastaan saamme leipämmekin. Kehitämme ratkaisuja, jotta yhdiste ei aiheuttaisi ongelmia rakennetulle ympäristölle. Viimeisin uutuutemme, lineaarinen devetymonoksidin siirtoyksikkö, eli kotoisammin linjakuivatuskouru, pääsee tänä kesänä ensimmäisten asennusten myötä tositestiin. *Divetymonoksidi = H2O

Monen uuden ja vanhan kohteen kohdalla sadevedet saavat aiempaa tehokkaamppaa kyytiä - kiitos uusien linjakuivatuskoururatkaisujen. Parhaat tuotteet integroituvat saumattomasti kokonaisuuksiin ja pihat toimivat halutulla tavalla vuodenajasta toiseen, kestäen niin kesän ukkoskuurot kuin routivan talven. Mikäli kuulut siihen ammattiryhmään, joka joutuu miettimään vedeneristyskysymyksiä keskellä kesää, tässä muutama raikas ajatus ja vinkki linjakuivatuksen suunnitteluun ja hankintaan.

Suurimmat erot materiaaleissa?

Materiaaleissa on eroja ja niihin kannattaa kiinnittää huomiota. Kaikkien merkittävien kouruvalmistajien ja -toimittajen ratkaisut pärjäävät Suomessa melko hyvin, puhutaan sitten Acosta tai vaikkapa Hauratonin tuotteista. Itse uskomme, että Suomessa ruostumaton teräs kestää parhaiten, mutta vaihtoehtoja kannattaa toki aina vertailla itse. Peltitarvikkeen lisäksi muutama muukin valmistaja kykenee tuottamaan ruostumattomasta teräksestä laadukkaita kouruja.

Suurimmat erot eivät tässä mielessä liitykään materiaaleihin, vaan lähinnä tuotteiden mittoihin sekä toimittajan kykyyn joustaa, olla läsnä ja palvella tiukoissakin paikoissa. Tässä siis muutama vinkki suunnittelijalle ja urakoitsijalle:

Kysy itseltäsi…

  1. Saanko jostain palvelua niin, että toimittaja on mukana alusta lähtien aina suunnittelusta tarvittaessa asennukseen?
  2. Miten kourujen mitat sopivat kohteeseen ja joudunko tekemään suunnitelman tuotteiden ehdoilla? Parempihan on, kun rakentaminen voidaan tehdä kunnioittaen kohdetta.
  3. Miten kokonaisuus pelaa yhteen? Vaikka kourut olisivat kunnollista tavaraa, miten ne integroituvat muuhun sadeveden järjestelmään?

Pelkäätkö hintaa räätälöidyissä, kohteeseen suunnitelluissa ratkaisuissa? Suotta. Kokonaishinnat puoltavat esimerkiksi meidän uusia CE-merkinnän saaneita linjakuivatusratkaisujamme.

Uusi CE-merkitty linjakuivatuskouru, so what?

Peltitarvikkeessa olemme lähestyneet asiaa tavalla, joka antaa suunnittelijalle enemmän valtaa. Meidän keväällä lanseeraama, uusi CE-merkitty, linjakuivatusjärjestelmä mitoitetaan kohteen mukaan. Yksittäisen kourun pituus on enintään kuusi metriä, mutta pidemmät linjat voidaan toteuttaa yhdistämällä useampia kiinnityslaipallisia kouruja.

Nyt käännettyjen rakenteiden, pihakansien, pihojen ja muiden pintojen vedenpoisto voidaan toteuttaa ottaen kunkin kohteen erityispiirteet huomioon. Kourujen pituudet, korkeudet, kaadot ja poistoyhteiden paikat ovat täysin räätälöitävissä.

Siksi olemme mielestämme ihan oikealla asialla. Kuumaa ja rentoa kesää!

 

Kiinnostuitko? Mikäli suunnittelet ison tai pienen pihan sadevedenpoiston kokonaisratkaisua, vietä vartti kanssamme, niin käydään tilanne läpi! Tarjoan kahvit tai laitan mielelläni lisäinfoa vaikkapa meilitse.

Tutustu uuden CE-merkityn linjakuivatuskourun mittoihin ja ominaisuuksiin.

Varaa aika online-palaverille Tutustu uuteen linjakuivatusratkaisuun