Kattoturvallisuus on aina ajankohtainen asia

1 Minute Read
Posted by Tero Bärlund on 27.2.2018 15:05:11
Toimivat katon turvalaitteet ja putoamissuojat ovat osa hyvää kiinteistönhoitoa. Tiesithän, että turvallinen liikkuminen ja työskentely katolla on kiinteistön omistajan vastuulla. Kestävät, oikein mitoitetut ja asennetut turvalaitteet helpottavat ja nopeuttavat huolto- ja korjaustöitä. Kattoturvallisuuteen kuuluu myös katolla sijaitsevien laitteiden asianmukainen kiinnitys.

Kunnollinen putoamissuojaus pienentää riskejä


Säännöllisessä tarkastuksessa huonokuntoisiksi havaitut kattoturvajärjestelmät täytyy viipymättä vaihtaa uusiin. Vähimmäisvaatimukset ylittävä katon putoamissuojaus sekä turvalaitteiden säännöllinen vuositarkastus ja huolto pienentävät kiinteistön tapaturma- ja turvallisuusriskejä. Näin kiinteistön omistaja, haltija tai toimenharjoittaja voivat olla varmoja siitä, että kiinteistössä ja sen ympäristössä liikkuminen ja katolla työskentely on mahdollisimman turvallista.

Suunnittelu- ja tuotetuki helpottavat katon turvaratkaisun toteutusta


Olemassa olevan kiinteistön putoamissuojaus voidaan uudistaa yhteistyössä putoamissuojaukseen erikoistuneen laitevalmistajan kanssa. Putoamissuojauksen suunnittelussa huomioidaan mm. katon rakenne, korkeus ja kaltevuus sekä katolla sijaitsevat laitteet. Turvavarusteet on mitoitettava oikein. Lisäksi niiden on kestettävä huolto- ja korjaustöissä tarvittava kuorma sääolosuhteista ja niiden vaikutuksista huolimatta.

Toimivat kattopollarit, kulkusillat ja turvavaijerijärjestelmät


Katon turvavarusteet koostuvat putoamissuojista ja kulkusilloista. Laitejalustat varmistavat, että katolle asennettavat laitteet pysyvät turvallisesti paikoillaan. Lisäksi tarvitaan tarkoituksenmukainen, yhtenäinen ja turvallinen kulkutie katolle:

Lataa case Turun palloiluhalli:New Call-to-action