Kattopollarit kiinnittävät tarvittavat laitteet ja turvavarusteet

2 Minute Read
Posted by Tero Bärlund on 19.6.2018 14:08:30

Suomen oloihin sopivat kattopollarit varmistavat rakennuksen katolla tarvittavien laitteiden ja esimerkiksi turvavaijereiden tai turvaköysien kiinnityksen. Näin katolla voidaan liikkua ja työskennellä turvallisesti. Kun olet valitsemassa katolle kiinnityslaitteita, varmista kattopollarien laatu sekä se, että apu- ja turvavälineiden kiinnitys pollareihin onnistuu helposti ja turvallisesti.

 

Kattopollarien käyttötarkoituksia

Kattopollareihin voidaan kiinnittää esimerkiksi turvaköydet, turvavaijerit, riipputelineet sekä muut rakennuksen huolto-, korjaus- ja pelastustöissä tarvittavat apuvälineet. Pollarit soveltuvat myös jalustaksi katolla sijaitseville laitteille kuten konehuoneille, lipputangoille ja kävelysilloille. 

 

katolla työskentelevien turvavaijerit kiinnitetään kattopollareihin

 

Valitse kattopollarit kattotyypin ja kiinnitystarpeiden mukaan

Pito-kattopollareiden valikoimasta löytyy sopiva ratkaisu erilaisille kattotyypeille. Myös valmiille tasakatolle (max. kaltevuus 5 °) voidaan asentaa Stonekit vastapainopollari ilman että katon rakenteita tarvitsee avata.

Tässä esimerkkejä riipputelinestandardin SFS-EN 1808 asettamat vaatimukset täyttävistä Pito-kattopollareista:

Pito™ Variant Uni -kattopollari täyttää standardi EN-795:2012 ja CEN 16415:2013 vaatimukset.

Jos tasakaton rakenteisiin ei haluta koskea, katon turvavaijerijärjestelmä voidaan asentaa Stonekit vastapainopollareiden avulla.  Laitejalustaksi katolle kuin katolle sopii Pito™ laitejalusta.

Stonekit vastapainopollarit ja turvavaijeri


Tutustu referensseihin!